Wie ben ik?

In mijn loopbaan was ik een gemotiveerde rechter en in dat beroep heb ik erg veel voldoening gevonden. In vrije uren trad ik op als arbiter en als bindend adviseur, wat ik ook nu nog graag doe, dikwijls op het gebied van bouw- en vastgoedrecht. In 2012 ben ik gepensioneerd als rechter maar sindsdien niet minder actief. In 2019 verscheen mijn boek ‘Het bindend advies doorgelicht’. Waarin alle facetten van het bindend advies de revue passeren.

Ik was en ben actief in een aantal juridische verenigingen, was onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en zat in de Raad van Advies van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht. Kortom, bij mij is de lijn tussen vak en hobby dun en dat is ook nu nog zo.

Het verantwoord beslechten van geschillen of het adviseren daarover is voor mij dan ook nog steeds  een uitdaging waar ik veel energie van krijg. Net als van joggen overigens, wat ik veelvuldig doe (2x per week 5km) op het strand en in de duinen om mijn hoofd leeg te maken en fit te blijven.

Praktijkervaring

  • Senior rechter A (voorheen genaamd coördinerend vicepresident) in de Haagse rechtbank, o.m. kort geding-rechter
  • Arbiter o.m. bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (tot 2013), thans nog bij het Nederlands Arbitrage Instituut, voor bouwzaken bij EVE en bij de Stichting ArbitrArch , voor geschillen in verband met (mogelijke) archelogische vondsten in de grond
  • Bindend Adviseur ad hoc en bij de Stichting ArbitrArch.

Ik propageer een 11e gebod: ''Gij zult niet moeilijk doen''

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren